Påmelding til
"Noen kommer, noen går..."

Vårlaiv 2002

Laiven er nå full og vi tar ikke mot flere påmeldinger. Påmeldingsskjemaet ligger likevel ute av interne grunner en liten stund til.

"Parnos! Du som vokter over oss og verner oss fra mørket -- hold nå din hånd over oss, og vend fiendens blikk fra oss! Ære være deg, O store beskytter!" Hun hvisket bønnen mens hun holdt hendene mot munnen. Øynene hennes flakket fra den enen kanten av synsfeltet til den andre; kroppen holdt hun helt i ro. Rundt henne i skogen satt et tyvetalls andre, alle flyktninger som henne, foruten de leiesoldatene som var med for å beskytte dem. Hun visste at de andre var der -- at de skulle være der, men hun så ingen av dem, og med ett følte hun seg så forferdelig alene!

Akkurat nå var det bare hun som var her i skogen -- hun og den lombedokkiske grensepartuljen; de kunne ikke være mer enn hundre meter unna. Og de kom stadig nærmere. Hun kunne skimte de røde uniformene gjennom buskene, og prøvde å gjøre seg enda mindre. Patruljen hadde tydeligvis ikke oppdaget dem, så hvis de alle bare var musestille... En ørliten bevegelse til høyre for henne gjorde henne oppmerksom på at en av leiesoldatene satt der; inntil nå hadde han sittet helt urørlig. Nå holdt han opp en hånd, sprikte først med alle fingrene, knyttet den og holdt så opp fire fingre. Ni? Betød det at det var ni soldater i patruljen? I såfall var det tre flere enn de hadde leiesoldater med seg. Hun bøyde hodet i bønn nok en gang, helt lydløst denne gangen.

Alt skjedde så fort; en av de andre flyktningene, en mann som hadde utgitt seg for å være en genelandsk handelsmann, braste ut av buskene til høyre for henne, mot soldatene, mens han ropte noe på lombedokkisk. Et sted bak henne bannet leiesoldatenes kaptein lavt, og fyrte av armbrøsten sin i ryggen på mannen, som falt sammen. På den andre siden av buskene begynte lombedokkerene å rope, og løpe imot dem. Leiesoldatene fyrte av sine armbrøster mot de rødkledde, før de trakk sine sverd og stormet ut for å møte dem...

Laiven

"Noen kommer, noen går..." er en laiv som tar oss med til det Lombedoc-okkuperte Etrivia. Hele verdensdelen er preget av krig; i det søndre Geneland raser krigen mot Kasmenistanerne, i nord herjes Gordavia av indre stridigheter, så vel som av sultne barbarer. Og Etrivia synes å ha blitt oppgitt av den Carintiske Trone; det er mange måneder siden sist carintiske soldater gjorde noe forsøk på å gjenvinne territorium fra Lombedoc. Derfor er det stadig folk som forsøker å ta seg over grensen til Carintia, enten alene eller i grupper.

"Noen kommer, noen går..." er historien om en gruppe flyktinger, ledsaget av et knippe leiesoldater, som prøver å ta seg over grensen uoppdaget. Det blir ikke en laiv hvor man skal forflytte seg mye i løpet av hver dag, men en time, eller vel det, med gåing må deltagerne regne med. Største delen av flukten er alt unnagjort; planen er nå å overnatte på et fraflyttet vertshus, og vente på grenselos og klarsignal til å gå den siste etappen.

Med denne laiven har vi lyst til å søke litt tilbake til slik laivene var da vi begynte i Hildreheimen . Så hvis du er på jakt etter "den korrekte middelalder", får krupp av spill-effekter som rødt og grønt lys eller ha 8 timer uavbrutt skjønnhetssøvn, er dette ikke laiven for deg. Det er også mulighet for at trygghetsfølelsen til enkelte spillere kan bli rørt ved.

Vi skal for niende gang spille i fantasiverdenen Hildreheimen. Her er det fremdeles middelalder og vi lar ofte den overtro og vranglære som fantes på den tiden, bli virkelig på disse laivene. Tidligere har vi sett magi, huldre, alver, riddere og konger. Om nysgjerrigheten din pirres av dette, og du ønsker å se hva og hvem som er med denne gangen, er det bare å melde seg på.

Hva er laiv?

Laiv, eller fritt improvisasjonsteater, spilles uten publikum, for de andre spillerne. Ut fra en rolle beskrivelse og beskrivelser av miljø og kultur rollen befinner seg i, improviseres handling og fremdrift i spillet. Arrangørene har på forhånd satt opp relasjoner mellom rollepersonene, men det er opp til spillerne selv å avgjøre hva som skal skje.

Det finnes nok like mange grunner til å drive med laiv som det finnes laivere, men mange synes det å sette seg inn i en rolle og et miljø som er forskjellig fra vår vanlige hverdag, er meget fasinerende.

Tid og Sted

Vii reiser ut til laivstedet fra baksiden av Bystasjonen i firetiden torsdag 2. mai. Vi kommer tilbake til Bergen på samme sted i halv femtiden søndag 5. mai. Laiven skal foregå på Teletun ved Davanger på Askøy. Bussen vil stoppe ved alle vanlige stopp, og det er mulig å betale med månedskort, klippekort og lignende.

De spillerne som skal jobbe på vertshuset vil ta båten ut til Teletun og unngår slik en times gåtur til stedet. Dette vil koste 20 kr per. pers. For de aller fleste vil spillet begynne ved begynnelsen av turen inn til Teletun. (Omtrent en time å gå.)Sengetøy og lignende kan da sendes med båten, men man har med seg en del oppakning på turen, og dette må se tidsriktig ut!

Laiven vil koste 350 kroner, og dette dekker våre utgifter og leie av sted. Om vi er veldig heldig vil det også dekke buss og lignende, men dette skal du ikke si for sikkert. Derfor må du også beregne å betale bussen ut til Davanger-skole (100 kr tur-retur, 17% grupperabatt om det er mer enn 2 pers). Du må også ordne deg et kostyme, og det koster omtrent 400 kr, om du begynner på bar bakke. I tillegg trenger du mat hele helgen.

Hvem er vi?

"Noen kommer, noen går..." arrangeres av:

Om du lurer på noe rundt denne laiven, hva laiv er eller hva som praktisk kreves av deg, og hva som er arrangørenes oppgaver, er det bare å ta kontakt med oss.

Hildreheimen har tradisjonelt vært en verden med laiver arrangert av BFIT. Dette er en politisk og religiøst uavhengig organissasjon som forsøker å fremme laiv på vestlandet. For tiden er det litt stillestående i BFIT, men det arbeides hardt med å sette igang avisen og de sosiale arrangementene.

Om du ønsker å støtte dette mer langsiktige laivarbeidet, kan du betale inn et årsmedlemskap (100 kr) til kontonr: 5216 05 07632. Adresse:

BFIT
v/Eskil Saatvedt
Rosenbergsgt. 20
5015 Bergen

Siden BFIT er viktig for laivmiljøet i hele regionen, og samler opp minner og erfaringer fra laiver som blir arrangert, håper vi flest mulig av dere vil støtte dette arbeidet.

Å melde seg på

Om du synes dette virker spennende kan du fylle ut påmeldingen under eller sende inn en papir-påmelding til:

"Noen kommer, noen går..."
v/Torgny Aanderaa
Haugeveien 17
5005 Bergen

Penger settes inn på kontonummer: 0539 05 84484 med adersse:

May-Lill Sande
Lien 31
5057 Bergen
Når vi har mottatt både penger og skjemaet fra deg, anser vi deg som påmeldt, og vi kontakter deg for å bli enige om en rolle som passer deg.

Påmeldings og betalingsfrist er 1. mars. Det kan hende det er mulig å melde seg på også etter dette, men vi anbefaler i alle fall å være tidlig ute, siden det da er lettest å få gjennomslag for rolleønsker. Laiven vil i tilegg koste 50 kr mer for dem som melder seg på etter fristen.

De fleste rollekonseptene er allerede utarbeidet, derfor er det ikke sikkert at vi kan oppfylle alle dine ønsker, men vi vil gjøre vårt beste. Jo grundigere og ærligere påmeldingskjema du gir oss, desto lettere er det å gi deg akkurat den rollen som vil gi deg en best opplevelse av laiven.

Ingen får lov til å delta på laiven uten å skrive under på ordensreglene, og alle deltagerne må være fylt 16 år, eller få underskrift av foresatte. Les ordensreglene grundig før du skriver under.

Vuggevise

Vinden rider høyt på sky
over hav og land og by
Stormen raser tung og hvit
Sorg og død kom ikke hit!

Noen kommer, noen går.
Noen dør i livets vår.
Stjerner lyser hvite.

Påmeldingsskjema

Det er dessverre ikke flere ledige roller, så det er ikke mulig å melde seg på lenger.
Navn:
Adresse:
Telefon:
Fødselsår:
E-post:
Jeg kan motta roller og kompendier på nettet
Jeg ønsker å motta kompendier og roller i posten
Ja - Nei
Jeg ønsker mye intriger og plott.
Jeg ønsker emosjonelle intriger.
Jeg kunne tenke meg å ha en hemmelig identitet.
Jeg ønsker en stor utfordring.
Jeg vil helst ha lite intriger og plott.
Jeg ønsker å spille feig/egoistisk.
Jeg ønsker høy machofaktor.
Jeg kan spille på flørting.
Jeg ønsker en rolle som krever mer rolletolkning enn vanlig.
Jeg kunne tenke meg å ha skjebneelementer i rollen min.
Jeg kunne tenke meg å spille en rolle som er villig til å dø for andre.
Jeg kunne tenke meg å være kokk på laiven.
Jeg ønsker å spille religiøs.
Jeg ønsker å spille en som hjelper syke og trengende.
Jeg ønsker å spille på familiesamhold.
Jeg er en engel og kan godt hjelpe dere litt før laiven.
Jeg kunne tenke meg en arbeidsrolle på vertshuset.
Jeg kan godt være instruert spiller. (IS)
Jeg er villig til å satse mye tid og penger på kostyme og utstyr.
Jeg ønsker å dra med bussen fra Bergen på torsdag.
Jeg kan underholde på laiven.
Jeg er villig til å lære meg om urter.
Jeg kunne godt tenke meg å spille SIS.

Har du hatt andre roller i Hildreheimen?

Har du noen andre ønsker om rollen din?

Kan og tør du å danse for de andre på laiven? (Om du er gutt, trenger du ikke svare på dette.)

Hvordan er dine evner som pokerspiller?

Kan du sjonglere, danse, blåse ild, synge eller noe annet underholdende?

Har du noen allergier eller sykdommer vi bør vite om?

Er det noe annet praktisk du ønsker eller synes vi bør vite om?

Ordensregler

  1. Aldersgrensen er 16 år. Spillere som er yngre, kan delta etter avtale med oss og trenger da underskrift fra foresatte.
  2. Deltagerne plikter å følge arrangørenes anvisninger. Arrangørene forbeholder seg retten til å utestenge deltagere som ikke lenger ansees som egnet til å delta på arrangementet.
  3. Deltagerne plikter å erstatte skader påført andre eller andres eiendeler. Arrangørene tar ikke ansvar for tap eller skader under arrangementet.
  4. Alkohol, og rusmidler som er forbudt etter norsk lov, skal ikke nyttes under arrangementet, og mislighold av dette vil medføre umiddelbar bortvisning fra laivområdet.
  5. Alle deltagere skal selvsagt følge Norges lover til punkt og prikke.

Jeg har lest, forstått og godtatt disse reglene.
Jeg, , stiller som verge for spilleren og har lest, forstått og godtatt disse reglene.